• e pili ana iā mākou

E nānā i ka "Hoʻohaumia ea i loko" a me ke Ola o nā keiki! Pehea mākou e hoʻomalu ai?

I kēlā me kēia manawa ʻaʻole maikaʻi ka helu o ka maikaʻi o ka ea, a ʻoi aku ka paʻakikī o ka ea, piha ka ʻoihana pediatric o ka haukapila i nā kānaka, nā pēpē a me nā keiki.ʻuʻu mau nā keiki, a o ka puka aniani o ka lapaau nebulization o ka halema'i ua piha i na kanaka.
Ma waho aʻe o nā kumu koʻikoʻi o ke kūʻē pono ʻole o nā keiki, ʻaʻole hiki ke mālama ʻia nā pōʻino o ka pollution ea.

https://www.leeyoroto.com/c7-personal-air-purifier-with-aromatherapy-scent-product/
Ma ka hōʻike noiʻi ma "The Hazards of Air" i hoʻokuʻu ʻia e UNICEF, ua ʻōlelo maopopo ʻia ʻo ka haumia ea kekahi o nā mea hoʻoweliweli i ke ola olakino o nā keiki i kēia manawa."Air Pollution and Children's Health - A Requirement for Clean Air" hōʻike noiʻi i paʻi ʻia e WHO.
Ua hōʻike ka hōʻike i ka maikaʻi o ka ea o loko i hoʻopilikia nui i ke ola olakino o nā keiki.Ma ke ao holoʻokoʻa, 93% o nā keiki e noho nei i kahi kaiapuni kahi i ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka pollution ea ma mua o ke kūlana WHO.

1. No ke aha i pilikia ai nā keiki i nā pōʻino ohaumia ea?

Ua ʻōlelo ʻo Lake, ka luna hoʻokele o UNICEF: "ʻAʻole ka hoʻohaumia ʻana o ka ea i ka ulu ʻana a me ka ulu ʻana o nā māmā o nā pēpē a me nā keiki liʻiliʻi, akā e hoʻopilikia mau nō hoʻi i ka lolo, e like me ka pepehi ʻana i ka wā e hiki mai ana o nā poʻe he nui."No nā ʻōpio ʻO nā poʻe e like me nā keiki, nā wahine hāpai, ka poʻe ʻelemakule, a me nā poʻe me nā kumukānāwai nāwaliwali e pilikia loa lākou i ka pōʻino o ka maikaʻi o ka ea o loko.ʻO nā kumu i ʻoi aku ka maʻalahi o nā keiki i ka pōʻino o ka pollution ea:

  • 1. He 50% kiʻekiʻe ka hanu ʻana o nā keiki ma mua o ka poʻe mākua, no laila e hanu lākou i ka nui o ka pollution ea i ka manawa like.
  • 2. Aia nā keiki i ke kaʻina o ka ulu ʻana, a ʻaʻole i oʻo ka pale o ke kino a me ka ʻōnaehana pale.
  • 3. ʻOi aku ka paʻakikī o ka maikaʻi o ka ea o loko ma mua o ka haumia o waho, a nui ka manawa e noho ai nā keiki i loko.
  • 4. ʻO ka hapa nui o nā kumu hoʻohaumia ea i loko o ka lumi ua ʻoi aku ke kaumaha ma mua o ka ea, a e pohō i ke kiʻekiʻe o 1.2 mika mai ka ʻili o ke alanui.He pōkole ke kino o nā keiki a lilo i poʻe pōʻino.

https://www.leeyoroto.com/c9-high-performance-filtration-system-in-a-compact-and-refined-space-product/

 

2. Pehea ka ino o ka haumia ea i na keiki?

  • Hiki paha ke kumu i nā maʻi ʻōnaehana pale

Ua hōʻoia ka noiʻi lāʻau lapaʻau ua lilo ka haumia o ke kaiapuni i kumu kumu nui o nā maʻi koko o nā keiki.ʻOi loa i ka formaldehyde pollution hoʻonaninani hale, i ʻike nui ʻia i kēia mau lā, ua nui loa nā hihia maʻamau e ʻōlelo aku ai i ka poʻe he mea hoʻoweliweli ka maikaʻi o ka ea o loko i ke olakino kanaka, ʻoi aku hoʻi nā keiki.

Ua hoʻoholo nā haʻawina ʻepekema pili ʻo ka nui o ka maʻi hanu he 1.6 a 5.3 mau manawa kiʻekiʻe i nā keiki ma nā wahi haumia ma mua o nā wahi like ʻole.E like me ka mea i ʻōlelo mua ʻia ma ka ʻatikala, ʻo ka nui o ka hanu maʻamau o nā keiki he 50% kiʻekiʻe ma mua o nā pākeke.No laila, ke komo ka nui o ka haumia o ka ea i loko o ka ʻōpū hanu o nā keiki, ʻoi aku ka nui o ka hoʻoulu ʻana i nā maʻi ʻeha a i ʻole nā ​​​​maʻi hanu i nā keiki.

https://www.leeyoroto.com/f-air-purifier-specially-designed-to-create-a-healthy-breathing-environment-for-the-home-product/

3. Hoʻopilikia i ka ulu maʻamau a me ka ulu ʻana o ke kiʻekiʻe o nā keiki

ʻOiai ʻaʻohe noiʻi pololei e hōʻike ai, i ka hoʻohālikelike ʻia me nā poʻe mākua, aia nā keiki i kahi kūlana koʻikoʻi a me ka ulu ʻana, a ua like pū ka iwi iwi.ʻO ka hanu maʻamau o ka ea haumia no ka manawa lōʻihi, ʻaʻole ia e maʻalahi i nā maʻi like ʻole, akā pili pū kekahi i ka hoʻomohala ʻana i nā hana kino like ʻole o nā keiki, a laila pili i ka ulu maʻamau a me ka ulu ʻana o ke kiʻekiʻe.

4. Hoʻopilikia i ka ulu ʻana o ka lolo o nā keiki

Hiki i ka haumia ke hoʻopilikia i ka ʻōnaehana nūnū waena o nā keiki, e hoʻoulu ai i ka noʻonoʻo, ke poʻo, ka luhi, ka nele o ka ikehu, a me ka emi ʻana o ka hoʻonohonoho ʻana o nā hana ʻōnaehana nerve.
Ua ʻike ʻia ka noiʻi a ke Kulanui ʻo Harvard i ka wā e hoʻopilikia ʻia ai ka lolo o nā keiki e ka haumia o ka ea i ka wā o ka ulu ʻana, e lohi ka ulu ʻana o nā aʻalolo lolo, a e hoʻopilikia ʻia ka naʻauao.Eia kekahi, ʻo ka pōʻino o ka haumia ea i ka IQ o ka pēpē ke kumu i ka wā hāpai o ka makuahine.

https://www.leeyoroto.com/km-air-purifier-a-scented-air-purifier-product/

Ua ʻike ʻia nā noiʻi i mālama ʻia e ka Children's Health Center o Columbia University i ka wā o ka hāpai ʻana, inā koʻikoʻi ke kaiapuni kahi o ka haumia o ka ea, e emi ana ka naʻauao o ke keiki ma ka 4 a 5 mau helu ke hoʻomaka ʻo ia i ke kula i ka makahiki 5.

https://www.leeyoroto.com/b35-more-user-friendly-functions-and-various-purification-capabilities-product/


Ka manawa hoʻouna: Iulai-26-2023